O flota de 500 furgonete Street Scooter pentru carsharing in Germania
14.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Despre furgonetele electrice pentru distributia pachetelor Street Scooter, produse si utilizate de Posta Germana, am scris pe larg, fiind convinsi ca reducerea poluarii in orase trebuie sa inceapa cu autovehiculele care parcurg cel mai mare numar de kilometri zilnic in aglomeratiile urbane: masini de distributie, taxiuri si mijloacele de transport in comun.

Proiectul, demarat de echipa profesorului Günther Schuh, la Universitatea din Aachen, a fost maturizat si in final achizitionat de catre Posta Germana, care era de cativa ani in cautarea unui vehicul de distributie electric. In prezent, furgonetele Street Scooter sunt solicitate de numeroase firme din Germania si Marea Britanie, fiind recunoscute pentru simplitatea in exploatare si costurile reduse de intretinere.

Ultimul client cu o comanda substantiala de 500 unitati (pentru inceput) este startup-ul UZE Mobility din Aachen, cu un model de afacere carsharing, pentru inchirierea catre utilizatori individuali, firme si privati, extrem de interesant.

Datorita robustetei si costurilor mici de exploatare si intretinere ale Street Scooter-ului electric, echipa de la UZE Mobility estimeaza ca vor putea reduce treptat rata de inchiriere pentru clienti, pana la ZERO.

Furgonetele sunt echipate cu ecrane digitale, care vor difuza reclame pe intreaga durata a inchirierii. In prima faza, UZE prognozeaza ca din incasarile pe reclame vor acoperi costurile, reusind astfel sa ofere utilizarea gratuita.

Un prim lot de 50 de unitati Street Scooter pentru testare va intra in exploatare inca de luna aceasta, urmand ca extinderea afacerii in Germania sa se deruleze pe parcursul anului 2019.

Firma din Aachen are ambitii globale si afirma ca prin datele colectate in timpul transporturilor individuale ale celor ce vor inchiria furgonetele, poate contribui la numeroase proiecte locale si regionale de optimizare si fluidizare a traficului.

Sursa: Automobilwoche

db

Distribuie acest articol!