Noul Volkswagen Golf 8 GTI
27.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Așteptată de fanii Volkswagen cu sufletul la gură, versiunea GTI a noului Golf 8 a fost dezvăluită online, astăzi. Lansarea publică va avea loc peste puțin timp, în cadrul Salonului de la Geneva, alături de celelalte variante de top, GTD și GTE.

Probabil mulți vor fi dezamăgiți la vederea noului GTI, pentru că surprizele cam… lipsesc. Aceeași situație și sub capotă, unde se află, în mod previzibil, un TSI în 4 cilndri.

Versiunea sportivă a celei mai cunoscute compacte europene păstrează un design dinamic și se face remarcată prin calandrul special, proiectoarele adiționale (oferite opțional), etriere vopsite în roșu, difuzorul spate și cele două evacuări. Pentru prima oară, Golf GTI va avea (în dotarea de serie) grila frontală iluminată.

Golf 8 GTI este animat de un motor turbo pe benzină în 4 cilindri de 2,0 litri, care dezvoltă 245 CP și 370 Nm, la fel ca Golf 7 GTI Performance. Transmisia standard este manuală cu 6 rapoarte, însă există și opțiunea DSG cu dublu ambreiaj și 7 trepte.

Interiorul este tipic pentru un GTI, cu volan personalizat îmbrăcat în piele perforată, scaune cu profil sport și tapițerie tradițională. Elementele inovatoare de la bord constau în dispariția butoanelor clasice și introducerea unui ”Innovision Cockpit”, format dintr-un tablou de bord cu diagonala de 10,25 inchi și un touchscreen central de 10 inchi.

Pentru moment, Volkswagen nu a anunțat prețul noului GTI. Comercializarea va începe spre finele anului 2020.

Distribuie acest articol!