Ford va lansa un model compact electric similar cu Volkswagen ID.3
20.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Parteneriatul recent încheiat între Ford și Grupul Volkswagen nu vizează doar vehiculele comerciale. După cum deja se știe, marca americană va profita de platforma MEB, dezvoltată de gigantul german, pentru producția unui automobil compact 100% electric.

Ford a confirmat dezvoltarea unui model compact (similar ca dimensiuni cu Focus), dar 100% electric, pe platforma modulară MEB. Se va poziționa în gamă sub SUV-ul Mach-E, care a fost creat de Ford pe propria platformă tehnică.

Apropo de invesiții în tehnologie electrică, să nu uităm că Ford a decis recent să investească o jumătate de miliard de euro și în Rivian, care urmează să îi furnizeze o altă platformă tehnică destinată modelelor electrice. În acest caz este vorba de modelele de dimensiuni mari, în special cele destinate pieței nord-americane.

Revenind la viitoarea compactă electrică de la Ford, aceasta va fi versiunea constructorului american similară modelului Volkswagen ID.3. În altă ordine de idei, rămâne de văzut dacă problemele întâmpinate de germani la lansarea acestui nou model nu vor afecta cumva și planurile Ford.

Distribuie acest articol!