BMW Seria 6 Gran Turismo facelift (2020)
10.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Dezvăluit concomitent cu versiunea revizuită de la Seria 5, noul BMW Seria 6 Gran Turismo facelift vine cu un design împrospătat, motorizări cu tehnologie mild hybrid 48V și îmbunătățiri ale sisteme avansate de asistare la condus şi conectivitate.

Și la acest model se păstrează tendința de supradimensionare a grilei radiatorului, care se întinde în lateral şi ajunge în jos până la spoiler. Noile faruri LED adaptive, cu lumina de zi ”dublu L” și tehnologie matrix, fac parte din echiparea standard, în timp ce farurile Laserlight sunt disponibile opțional.

Tot în dotarea standard a noului BMW Seria 6 Gran Turismo intră și Live Cockpit Professional, o combinaţie între un panou de instrumente complet digital şi un display central, fiecare având o diagonală de 12,3 ţoli (31,24 cm).

Gama de motorizare este formată din două propulsoare pe benzină şi trei diesel cu cea mai recentă tehnologie BMW TwinPower Turbo, ale căror puteri variază între 140 kW/190 CP şi 250 kW/340 CP. Toate dispun de tehnologia mild hybrid 48V. Cu capacitatea de a oferi instantaneu 8 kW/11 CP, generatorul-starter oferă un impuls care adaugă un plus de dinamism atât la plecarea de pe loc, cât şi la viteze de deplasare mai mari.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive este disponibil la versiunile cu motoare în şase cilindri în linie.

Până în prezent, peste 50.000 de unităţi Seria 6 Gran Turismo au fost vândute la nivel global. Noua versiune facelift va debuta în iulie 2020 și va fi construită la uzina BMW din Dingolfing, Germania, acolo unde se mai produc și Seria 5, Seria 7 şi Seria 8.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!