Timp de trei zile orașul Sibiu va fi ”electric”. Între 20 și 22 august 2020, un număr record de 25 de echipaje vor participa la Transylvania Classic, prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice, anunță organizatorii într-un comunicat de presă, din care redăm aici.
Transylvania Classic, o competiție de regularitate, care se desfășoară pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, va fi o cursă electrică și în 2020, la start fiind înscrise un număr record de echipaje care vor concura cu mașini cu emisii zero de CO2.
Prima competiție dedicată mașinilor electrice din România a ajuns la cea de-a treia ediție. După ce în 2018 și 2019 au fost la start câte 5 echipaje cu modele BMW i3, Nissan Leaf și Renault Zoe, în 2020 vor fi la start 25 de echipaje – piloți, jurnaliști, membri ai Asociației pentru Electromobilitate – AERO și vedete, cu modele electrice disponibile pe piața din România.
Transylvania Classic devine astfel o platformă importantă de promovare a mobilității electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe. Și tocmai de aceea, ediția din acest se desfășoară sub motto-ul #unraliucaovacanta, tocmai pentru a scoate în evidență caracterul practic al acestor vehicule.
“Mi-ar plăcea să vedem din ce în ce mai multe vehicule electrice la start și sper să atragem cât mai multe mărci auto care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend “electric” la Sibiu”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.
Anul acesta pe lista de start vor fi 25 de echipaje care vor concura cu modele ale mărcilor BMW, Jaguar, KIA, MINI Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Tesla și Volkswagen. Traseul competiţiei dedicat vehiculelor istorice şi electrice are 400 kilometri şi îi va purta pe concurenţi prin cele mai frumoase locuri din judeţul Sibiu, punctele de atracţie principale fiind Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi, desigur, celebrul Transfăgărăşan.