Volkswagen ID.4 a intrat în producție
22.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Deși Volkswagen încă nu a prezentat oficial cel de-al doilea model din familia electricelor ID, producția acestuia a debutat zilele trecute, în uzina de la Zwickau, transformată integral pentru a putea produce automobile 100% electrice.

Lansarea modelelor electrice de la Volkswagen se face, asadar, într-o manieră oarecum bulversantă. ID.4 este o versiune mai dinamică, în stil de SUV coupe, a compactei ID.3, prezentată oficial în urmă cu un an, la Salonul de la Frankfurt, dar care încă nu a început livrările, din cauza unor probleme de software.

Apropo de maniera bulversantă, iată încă un detaliu elocvent. Printre imaginile oficiale difuzate de Volkswagen cu ocazia demarării producției ID.4 se numără și cea de mai sus, care îl prezintă pe Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen, în incinta fabricii de la Zwickau. În schimb, deocamdată nu există nicio imagine oficială cu… ID.4!

Volkswagen anunță pentru ID.4 un coeficient aerodinamic excelent, de 0,28, și o autonomie de peste 500 km în ciclu WLTP. La fel ca ID.3, este dezvoltat pe platforma tehnică modulară MEB, concepută special pentru modelele electrice din Grupul Volkswagen.

După ID.4, următoarea noutate 100% electrică de la Volkswagen ar putea fi un inedit combi, derivat din conceptul ID Space Vizzion.

Cât despre uzina de la Zwickau, investițiile recente efectuate aici, pentru adoptarea mobilității electrice, se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Distribuie acest articol!