Renault a pubicat primele imagini cu viitorul Megane E-Tech Electric
08.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Renault a dezvăluit primele imagini cu viitoarea sa compactă 100% electrică. Aceasta se va numi Megane E-Tech Electric, va fi lansată oficial în cursul acestui an și va debuta pe piață în 2022.

Anticipat de conceptul Megane eVision, în 2020, modelul de serie va fi produs în Franța, la uzina Renault de la Douai. Va fi primul Renault dezvoltat pe o nouă platformă tehnică, dedicată modelelor electrice.

Dintre cele trei imagini teaser, una ne dezvăluie exteriorul noului Megane, mai precis spatele. Alături de banda LED, un detaliu în vogă mai nou, se remarcă noul logo Renault, în stil retro, inspirat de cel din 1972, desenat de artistul Victor Vasarely. Afișat în premieră pe conceptul R5 electric, acum acesta apare pentru prima oară pe un model de serie. De asemenea, de remarcat modul în care este scrisă ultima literă din cuvântul Megane, un E special, de la electric.

Celelalte două imagini ne lasă să descoperim un interior ultramodern, complet reproiectat, cu o planșă de bord digitalizată și consola centrală suspendată. Bordul este format din două ecrane în formă de L, așa cum avea conceptul Trezor, în 2016. Unul dintre ecrane este pentru instrumentar, celălalt pentru infotainment. Renault vorbește despre ”înaltă tehnologie disponibilă la bord” și ”linii, volume și materiale reproiectate, pentru a marca o nouă eră”.

Deocamdată nu se știe nimic oficial despre fișa tehnică, însă cel mai probabil vor exista mai multe versiuni de putere. La fel ca noul SUV electric Nissan Ariya, Renault Megane E-Tech Electric va folosi platforma CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicles) a Alianței Renault Nissan.

Distribuie acest articol!