Debut european pentru Taigo, primul SUV coupe de la Volkswagen
29.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lansat inițial în America de Sud, sub numele de Nivus, acest model cu alură de crossover ajunge acum și în Europa. Taigo folosește aceeași platformă tehnică (derivată din MQB) ca și Polo și T-Cross și este primul SUV coupe comercializat de Volkswagen pe Bătrânul Continent.

Este cel mai mic SUV Volkswagen, poziționat sub T-Roc, în segmentul A0. Este, de fapt, o versiune derivată din T-Cross și cu spatele ”tăiat”, un profil foarte la modă mai nou printre SUV-uri.

Deși oferta Volkswagen în partea inferioară a gamei de SUV-uri părea suficientă cu T-Cross și T-Roc, iată că va exista și un alt treilea model, prin care constructorul german încearcă să răspundă cererii în creștere de modele ”lifestyle”, așa cum sunt coupe-urile SUV. Taigo este primul model Volkswagen de acest gen, pe piața europeană.

Măsoară 4,26 metri lungime și, spre deosebire de T-Roc, care utilizează platforma MQB ”clasică”, în cazul de față este versiunea MQB A0, la fel ca la Polo. Ceea ce se traduce prin absența tracțiunii integrale sau a motorizărilor mai puternice. Ampatamentul este cel de la Polo, de 2,57 metri, iar volumul portbagajului este de 438 litri.

Taigo folosește exclusiv motoare pe benzină (TSI). Intrarea în gamă este asigurată de un agregat de 1,0 litru, în 3 cilindri, de 95 CP, cu transmisie manuală în 5 viteze. Același motor are și o versiune de 110 CP, asociată cu transmisie manuală cu 6 trepte sau DSG în 7 trepte. Versiunea de top este în 4 cilindri, de 1,5 litri și 150 CP, cu transmisie DSG 7. Volkswagen nu amintește nimic, cel puțin pentru moment, de versiuni GTI sau hibride.

Farurile dispun de tehnologie de tip LED Matrix, iar semnătura luminoasă se realizează cu benzi orizontale, atât în față, cât și la spate (spre deosebire de T-Cross, a cărui bandă orizontală de pe hayon nu este funcțională). Pentru un look sportiv, clienții pot alege pachetul de dotări R-Line.

Planșa de bord este împrumutată de la Polo, cu un ecran central a cărui diagonală poate ajunge până la 9,2 inchi și cu instrumentar digital de până la 10,25 inchi. Lista de dotări include sistemul Travel Assist și navigația cu actualizare de la distanță.

Comercializare va demara la începutul anului 2022.

Distribuie acest articol!