Mercedes anunță inaugurarea noului Electric Software Hub, un centru de expertiză software pentru vehicule electrice, amplasat la sediul său din Sindelfingen, lângă Stuttgart.
Mercedes a investit peste 200 de milioane de euro în Electric Software Hub, un centru specializat de cercetare și dezvoltare situat la Mercedes Technology Center (MTC) din Sindelfingen, Germania. Noua clădire, care are forma unui imens cub de sticlă întins pe o suprafață de 70.000 mp, cu opt etaje, este un loc strategic, care își propune „să fie în fruntea propulsiei electrice și a software-ului auto”, potrivit constructorului german.
În cadrul noului centru au fost create în jur de 1.000 de noi locuri de muncă, în domeniile software, hardware, integrare de sistem și funcții de screening, pentru a permite constructorului german să devină lider în domeniul automobilelor electrice și al aplicațiilor software asociate.
Electric Software Hub permite tuturor acestor experți să lucreze împreună, în același loc, pentru a facilita dezvoltarea viitoarelor vehicule electrice ale mărcii, precum și a aplicațiilor software de bord.
Etajele superioare adăpostesc laboratoare de dezvoltare software și preintegrare. Acestea sunt dotate cu tehnologii virtuale și de simulare pentru validarea electricității și electronicii de bord, cu proceduri de testare și automatizare menite să minimizeze timpii de dezvoltare.
La nivelul 4 se află prototipurile drive-over, care permit evaluarea datelor obținute în timpul testelor și validarea procesului de producție în serie ulterior.
Cele trei niveluri inferioare adăpostesc laboratoarele, atelierele și bancurile de testare. Aici se desfășoară testele, în condiții care reproduc situațiile extreme de utilizare: temperaturi cuprinse între -30 și +50 de grade sau viteze de până la 250 km/h.
Nu mai puțin de 250 de puncte de încărcare sunt disponibile pentru angajați, pentru a încărca simultan un număr cât mare de vehicule diferite, cu configurații și standarde de încărcare diferite, făcând posibilă testarea încărcării obișnuite și rapide.
Înainte de a lansa în producție un nou model electric, Mercedes va trebui să se asigure că utilizarea acestuia, încărcarea electrică, rularea software-ului și a aplicațiilor se vor desfășura în condiții de stabilitate, oriunde în lume.