Cum a transformat președintele Toyota o situație stânjenitoare într-o frumoasă lecție de comunicare
27.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

Akio Toyoda, în vârstă de 68 de ani, nepotul fondatorului Toyota, a fost reales recent președintele acestei companii. Dincolo de calitățile sale manageriale, se știe despre el că este și un foarte bun pilot, fiind considerat un „Takumi”, termen care în Japonia desemnează un maestru.

De altfel el are la activ numeroase participări în competiții de motorsport, inclusiv la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, la volanul unui Lexus LFA.

Nu ratează nicio ocazie de a se urca la volanul unor modele de competiție, așa cum s-a întâmplat la finele anului trecut, pe una dintre pistele complexului Shimoyama. Este vorba de un impresionant centru de dezvoltare Toyota – Lexus inaugurat nu cu mult timp în urmă.

În acea zi, Morizo ​​​​- porecla lui Akio Toyoda în lumea curselor – s-a aflat la comenzile unui GR Yaris, avându-l alături pe Norihiko Katsuta, de nouă ori campion japonez de raliuri, pe pista de macadam Shimoyama.

Iar dintr-un exces de optimism din partea șefului-pilot, mașina… s-a răsturnat. Din fericire, fără consecințe grave, cu excepția tablei șifonate, aidoma stimei de sine a lui „Takumi”.

Aspectul interesant al acestei povești abia aici se află! În loc să treacă sub tăcere acest moment stânjenitor și să trimită discret Yaris-ul la reparat, în atelierele companiei, Morizo ​​a decis să expună această mașină, așa cum a ajuns după incident, într-o galerie a companiei, alături de un prototip al minunatului Lexus LFA și un LS 400 din 1990, primul model al mărcii.

Motivul? Simplu și firesc: „Să arătăm că împingem mașinile la limite, fără nicio concesie, până la ruperea lor”, a explicat Toyoda, completând: „Este vorba de a conduce pe drumuri, de a strica și de a repara… a face asta iar și iar, asta înseamnă să faci o mașină”.

Oare câți alți mari diriguitor din industria auto globală ar fi procedat la fel, într-o situație similară?


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!