Citroën va traversa din nou Sahara, în 2022
12.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

La 100 ani după celebrul Cărăbuș de Aur (Scarabée d’Or), Citroën se va lansa în traversarea Saharei, în 2022, de această dată și cu vehicule 100% electrice.

Citroën pleacă din nou în deșert! Cu ocazia expunerii replicii faimosului Cărăbuș de Aur în cadrul ediției de anul acesta a Salonului Retromobile de la Paris, constructorul francez a anunțat că pregătește o nouă traversare a Saharei, așa cum a făcut-o cu autoșenilata B2 10HP.

Evenimentul, botezat „Ë.Popée”, va avea loc în 2022, la 100 ani de la memorabila traversare a deșertului african de către Cărăbușul de Aur.

„Acesta este un proiect cu dimensiune umană și tehnologică pentru promovarea mobilității inovatoare și durabile prevăzute la data aniversării primei traversări: din 19 decembrie 2022 până în 7 ianuarie 2023”, a explicat Citroën.

Vehicule ale trecutului, prezentului și viitorului se vor alinia la start: două replici ale autoșenilatelor din prima traversare a deșertului, vehicule electrice din gama Citroën 2022 pentru asistență și un viitor concept car 100% electric, ale cărui specificității nu au fost încă dezvăluite.

„Obiectivul este de a reface parcursul istoric – un total de 3.170 km în 21 zile, cu adaptările necesare la contextul geopolitic al câtorva zone traversate”, a detaliat Citroën.

Distribuie acest articol!