Noul director de design de la Dacia, Miles Nürnberger, vine de la Aston Martin
25.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Rămasă liberă prin plecarea lui Alejandro Mesonero la Alfa Romeo, poziția de director de design la Dacia va fi ocupată, începând de la 1 septembrie, de Miles Nürnberger.

Grupul Renault a anunţat că Nürnberger va ocupa funcţia de director de design atât pentru Dacia, cât şi pentru Lada, în cadrul unui Business Unit coordonat de Denis Le Vot. Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, care este director de design pentru întreg Grupul Renault.

Născut în 1976, Miles Nürnberger a obţinut diploma în Design auto a Universităţii din Coventry. Una din cele mai spectaculoase realizări ale carierei sale de până acum a fost Premiul de Design la Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este, în 2009, pentru conceptul Aston Martin One-77.

Începuturile carierei sale au fost legate de Lincoln și Citroen. El este cel care a desenat prima generatie C3 Picasso.

În 2008 a venit la Aston Martin Lagonda, ca design manager, apoi a devenit director creativ și, din 2018, director de design. Cele mai importante proiecte derulate sub coordonarea sa au fost primul SUV de la Aston Martin, DBX, hypercar-ul Valkyrie, DBS Superleggera şi renaşterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică.

Distribuie acest articol!