Epava din teribilul accident suferit de Grosjean în 2020, adusă la F1 Exhibition
23.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

Anul acesta, Madridul va găzdui o expoziție inedită, dedicată disciplinei regină din motorsport, Formula 1. Evenimentul, primul de acest fel, va fi inaugurat pe 24 martie și va fi deschis publicului larg până pe 16 iulie 2023.

Amenajat pe o suprafață imensă, formată din șase hale ale complexului expozițional IFEMA, F1 Exhibition va reuni numeroase artefacte legate de Formula 1, oferite spre expunere de echipe, experți, colecționari și diferite personalități care au legătură, într-un fel sau altul, cu fenomenul.

Printre exponate se va regăsi și o piesă din istoria recentă a Formulei 1, care, cu siguranță, va suscita foarte mult interes din partea publicului. Este vorba de epava carbonizată a monopostului Haas VF-20, pilotat de Romain Grosjean în cursa din Bahrain, din 2020.

CITEȘTE ȘI:
Istoria Formulei 1 va fi prezentată pentru prima oară într-o expoziție oficială, găzduită temporar de Madrid
Hamilton s-a impus în Bahrain, într-o cursă marcată de terifiantul accident al lui Grosjean

Reamintim, în acea cursă Grosjean a scăpat ca prin minune dintr-un accident teribil, petrecut imediat după start, când mașina a percutat glisierele de securitate cu peste 190 km/h. A fost ruptă în două, iar partea din față, cea cu pilotul, pur și simplu a trecut prin parapet.

În mod miraculos, Grosjean a reușit să iasă din mașină, după 28 de secunde petrecute în flăcări. S-a ales doar cu câteva răni la picioare și la mâini.

Imaginile cu cockpit-ul carbonizat vorbesc de la sine despre gravitatea accidentului. În același timp, faptul că celula de securitate a rămas intactă și pilotul a reușit să se salveze este cât se poate de elocvent în privința gradului de securitate pe care îl au, în prezent, monoposturile de F1.

Păstrate timp de trei ani, pentru prima dată rămășițele mașinii Haas VF-20 pilotate de Romain Grosjean vor fi expuse public. Epava va fi amplasată într-un spațiu expozițional special amenajat, unde pe un monitor video vor rula imagini cu accidentul.

Distribuie acest articol!