VIDEO: Cursa de cosmar pentru Ferrari, in Singapore GP
28.09.2008
        
Distribuie acest articol!   

Prima cursa de Formula 1 disputata in nocturna a fost un adevarat cosmar pentru cei de la Ferrari. Desi pleca din postura de favorita, cu Massa in pole, scuderia a avut parte, astazi, de o cursa catastrofala. Primul moment critic l-a avut ca victima pe Massa, intrat la realimentare, in prima treime a cursei, cand se rula dupa safety car. Se pare ca plecarea precipitata de la boxe a devenit nedorita specalitate a celor de la Ferrari, asa cum s-a inamplat si de aceasta data, cu Massa. Din fericire, incidentul nu s-a lasat cu victime, insa Massa a pierdut sefia cursei si a terminat in afara punctelor, ceea ce ar putea sa-l coste mult la fnal, in duelul sau cu Hamilton, pentru titlul mondal.

Al doilea incident l-a avut ca autor pe Raikkonen, cu patru tururi inainte de final, cand se afla pe locul al cincilea in cursa. Finlandezul a lovit un parapet si, astfel, Ferrari a plecat de la Singapore fara niciun punct si cedand sefia in ierarhia provizorie a constructorilor, rivalilor de la McLaren-Mercedes.

Cursa de pe circuitul stradal din Singaopre a fost castigata de Fernando Alonso (Renault), urmat pe podium de Nico Rosberg (Williams-Toyota) si Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Hamilton conduce la piloti, cu 84 de puncte, cu 7 mai multe decat Massa. La constructori, McLaren-Mercedes are avantaj minim, de doar un punct, in fata lui Ferrari, totalizand pana acum 135 de puncte.

Distribuie acest articol!