Incredibil: un Logan conceput de Porsche, cu 13 ani mai devreme!
01.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Incredibil, dar adevarat: proiectul Logan, dezvoltat de Renault, a avut un precursor, care insa n-a apucat sa se materializeze in productie. Amanuntul, semnalat de website-ul italian autoblog.it, este cu atat mai spectaculos, cu cat proiectul, initiat in 1994, apartine biroului de cercetare de la Porsche, un constructor care nu are legatura cu modelele low cost.

Concept C88, cum s-a numit proiectul Porsche, poate fi vazut in noul muzeu al marcii, de la Stuttgart, deschis de curand. Prototipul este un indiciu clar asupra intentiilor pe care cei de la Porsche le-au avut, la un moment dat, de a intra pe piata automobilelor low cost. Porsche dorea sa atace piata chineaza cu aceasta berlina, care ar fi costat circa 6.000 de dolari. Evident, ar fi facut-o sub un alt brand. Totul a ramas, insa, la stadiul de proiect, din cauza opozitiei guvernului chinez.

Este foarte interesant sa vezi astazi acest automobil, cu un design simplu si curat, conceput cu 13 ani inainte de aparitia efectiva pe piata a primului low cost, Dacia Logan, conceput si dezvoltat de Renault. Iar asemanarea intre Concept C88 de la Porsche si Logan de la Renault este izbitoare!

Distribuie acest articol!