Primul BMW electric se va lansa pana in 2015
07.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

Va fi dotat cu baterii litiu-ion, realizate de SB LiMotive (un joint-venture intre Samsung SDI si Bosh) si ar urma sa apara pe piata undeva la orizonul anului 2015. Este vorba de primul model de serie cu propulsie electrica, realizat de BMW. Va fi un mini care se va comercializa sub o marca noua. Ar putea fi vorba de EV (de la Electric Vehicle) sau, mai degraba, i-Setta (de la celebrul model mini Isetta, care a ajutat BMW sa depaseasca perioada dificila de la mijlocul secolului trecut). Deocamdata, este cunoscut sub numele de cod Megacity, iar proiectul a fost confirmat de boss-ul BMW, Norbert Reithofer.

Samsung SDI va furniza celulele litiu-ion, in timp ce Bosh se va ocupa de asamblarea lor si optimizare, pentru a corespunde cererii si designului masinii. Bateriile, care reprezinta punctul cheie intr-un astfel de proiect, vor fi recilabile si vor avea o durata de viata imbunatatita.

BMW va oferi astfel propria solutie in privinta mobilitatii urbane, in noua era a propulsiei cu zero emisii, o era care bate tot mai insistent la portile industriei auto. Denumirea este cat se poate de inspirata, pentru ca evoca un model emblematic din istoria categoriei mini. i-Setta ar urma sa devina al patrulea brand al Grupului BMW, dupa BMW, MINI si Rolls-Royce. Apropo de MINI, si in acest caz va exsta o versiune electrica, ce se va numi – sustine presa auto internationala –  MIN-I. Din punct de vedere comercial, BMW isi va conserva statutul de constructor auto premium, in tip ce modelele hibrid si electrice, de dimensiuni reduse, vor fi identificate cu ajutorul denumirii i-Setta.

Distribuie acest articol!