Cele mai rapide automobile din lume
02.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Sunt modele rare si extrem de scumpe, de regula realizate in serii mici, uneori chiar unicate. Nu va asteptati sa le vedeti pe strada! Sunt atat de puternice incat, pentru a le testa limitele, chiar si circuitele de curse sunt deseori insuficiente. Iata de ce, pentru testele de mare viteza se apeleaza la piste speciale, precum cea de sare, de la Bonneville.

Cele mai multe au puteri comparabile cu monoposturile de Formula 1, iar cele mai performante trec de 1.000 CP. Unele sunt, de fapt, versiuni de strada ale unor modele de curse, desi a te deplasa cu o astfel de bomba pe roti prin peisajul citadin este ca si cum ai incerca sa mergi cu motocicleta prin sufragerie.

Desi nu este scrisa, regula unanim acceptata este ca, pentru a intra in cercul select al celor mai rapide automobile din lume, viteza maxima a unui astfel de model trebuie sa fie de macar 350 km/ora. Preturile sunt pe masura si, in ton cu performantele oferite, cresc exponential. Iata de ce 415.000 de euro, cat costa un Brabus Bullit Black Arrow, pare un chilipir, comparativ cu pretul unui Koenigsegg CCXR (foto): 1,5 milioane de euro!

Fara a avea pretentia ca am inclus toate modelele super-rapide din lume in galeria foto care insoteste acest articol, prezentam mai jos cateva dintre cele mai reprezentative… catapulte motorizate.

Distribuie acest articol!