GTS, cel mai radical BMW M3
07.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Iata cea mai radicala declinare a Seriei 3 M de la BMW, care ii va incanta foarte mult pe fanii marcii bavareze: BMW M3 GTS. O serie foarte speciala si limitata, care isi va face debutul in primavara anului viitor. Asamblat manual in atelierele BMW M Gmbh, noul M3 GTS este un model destinat pistelor si inglobeaza noutati importante.

Motorul V8 are cilindreea marita de la 4,0 la 4,4 litri, pentru a castiga 30 CP, pana la 450 CP. Cutia de viteze este cu 7 trepte si dublu ambreiaj, franele sunt cu 6 pistoane pe fata si cu 4 pe spate, iar greutatea totala a fost adusa sub bariera celor 1.500 kg.

Din punct de vedere estetic, noul M3 TS nu are cum sa treaca neobservat: jante cu desen personalizat pe 19 inch, eleron posterior supradimensionat si vopsit in negru mat, elemente de caroserie din fibra de carbon. Interiorul este specific versiunilor de curse: scaune sport, fara bancheta spate, climatizare, sistem audio, izolare fonica si orice alt detaliu inutil pe o pista de curse. Mai mult, habitaclul dispune de arc de securitate, iar centurile de siguranta sunt cu prindere in 6 puncte.

Pretul unui M3 GTS este asteptat sa depaseasca 110.000 de euro. Aparitia acestei versiuni ar putea fi semnalul intoarcerii BMW in cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu M3 in GT2, deja vazut anul acesta in seriile ALMS si Asian LMS.

Distribuie acest articol!