Kia anunță noul Sportage pentru Europa
26.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Kia a dezvăluit recent noua generație Sportage. La momentul respectiv, constructorul sud-coreean a precizat că noul model va avea o versiune diferită pentru Europa, specifică acestei piețe.

În așteptarea primelor imagini oficiale, care vor fi publicate pe 1 septembrie, cu doar câteva zile înainte de premiera programată în cadrul Salonului de la München, Kia a dat publictății câteva schițe teaser.

Dacă vă întrebați prin ce se deosebește varianta europeană de cea pentru ”restul lumii”, trebuie să știți că este vorba de lungime. Cei de la Kia au decis că se impune un model special pentru Europa, pentru a-l putea încadra în cel mai activ segment de pe Bătrânul Continent, cel al SUV-urilor compacte.

Prin urmare, noul Sportage ”european” este mai scurt, ceea ce se observă cu ușurință la silueta mașinii. Varianta pentru Europa are doar două geamuri laterale și montantul C ceva mai lat, în timp ce versiunea inițială are și un al treilea geam lateral, care face legătura, din punct de vedere vizual, cu luneta spate.

Noul Sportage, în versiunea pentru Europa
Noul Sportage, în versiunea pentru ”restul lumii”

În rest, mașina este identică din punct de vedere vizual. Partea frontală are același calandru masiv, peste care sunt suprapuse grupurile optice, a căror suprafață a fost redusă la minimum, iar spatele este foarte apropiat ca stil de cel de la EV6, noua navă amiral electrică de la Kia.

Din punct de vedere al poziționării în gamă, Sportage este echivalentul lui Tucson de la Hyundai, cu care împarte aceeași platformă tehnică. În ton cu tendințele actuale în materie de motorizare, accentul este pus pe hibridizare, cu versiuni simple sau plug-in.

Distribuie acest articol!