Skoda Octavia Tour II, lansata in Romania
28.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Porsche Romania, importatorul Skoda, anunta lansarea noii versiuni a modelului Octavia Tour, unul dintre cele mai populare modele din istoria recenta a marcii. Comparativ cu prima generatie, designul este reimprospatat, interiorul este complet nou, iar gama de echipamente optionale si motorizari (Euro 5) este imbunatatita. Mai mult, noua masina respecta strictul standard de emisii Euro 5.

Asemeni predecesorului sau, noua Octavia Tour va fi disponibila atat cu caroserie sedan, cat si combi. Vanduta sub numele Tour inca din 2004, Octavia I este un model ce a cumulat pana acum peste 1,4 milioane de unitati vandute, fiind apreciat pentru pretul foarte avantajos. Combinatia castigatoare dintre o echipare de baza generoasa, calitatea ridicata specifica tuturor vehiculelor Skoda si un pret scazut a ajutat prima generatie Octavia Tour sa obtina vanzari impresionante. Cea de-a doua generatie Octavia Tour este, din nou, o optiune excelenta din punct de vedere al raportului calitate – pret.

Gama de motorizari contine 3 unitati, fiecare oferind o cutie manuala cu 5 trepte. Disponibilitatea motorizarilor depinde de piata: vehiculele vandute in Uniunea Europeana vor fi dotate cu motoarele pe benzina de 1,4 litri si 80 CP si 1,6 litri si 102 CP, in timp ce clientii din afara UE pot alege intre unitatile pe benzina de 1,6 litri cea diesel TDI common-rail de 2,0 litri.

Cea de-a doua generatie Octavia Tour ofera un pachet de dotari standard bogat, ce include airbag-uri pentru sofer si pasager, ABS, servodirectie, inchidere centralizata, oglinzi retrovizoare laterale reglabile electric, volan cu patru spite si scaun sofer reglabil pe inaltime.

Iata si preturile de plecare (cu TVA) pe piata din Romania, pentru toate variantele de caroserie si motorizare, cu echipare standard:
limuzina 1.4 MPI – 11.496 euro;
limuzina 1.6 MPI – 12.560 euro;
combi 1.4 MPI – 12.505 euro;
combi 1.6 MPI – 13.571 euro.

Distribuie acest articol!