Volkswagen Tiguan Allspace, înlocuit cu Tayron
17.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen va adăuga în gamă un nou SUV, un Tiguan alungit, care va oferi 7 locuri. La fel ca în cazul duo-ului Austral – Espace de la Renault, diferența dintre cele două versiuni este dată, în principal, de ampatamentul mărit.

Nu se va mai numi Tiguan Allspace, ci Tayron. A fost prezentat de curând în China.

Constructorul german este foarte preocupat de gama electrică, astfel că, după monovolumul ID.Buzz, a urmat versiunea facelift a compactei ID.3 și, de curând, noul sedan electric ID.7, echivalentul lui Passat. Următoarea mare noutate electrică va fi citadina ID.2.

În paralel, Volkswagen dă semne clare că nu abandonează modelele cu propulsie hibridă și termică. După versiunile facelift ale SUV-urilor T-Cross și Touareg, a urmat noua generație Passat, dezvoltată de Skoda și disponibilă doar break.

Noul Tiguan este o altă noutate majoră de la Volkswagen. SUV-ul familial este cel mai bine vândut model Volkswagen la nivel mondial. A ajuns acum la a treia generație, ocazie cu care s-a schimbat foarte mult.

A renunțat la liniile drepte și aspectul pătrățos, prin adoptarea unui design mult mai senzual, cu linii curbe, care îl apropie vizual de gama ID. Bordul a fost și el reproiectat și integrează un ecran tactil central de mari dimensiuni, ca la modelele electrice ale grupului.

Sunt oferite în continuare variantele  pe benzină (TSI 204 sau 265 CP), mild hybrid (eTSI 130 sau 150 CP), plug-in hybrid (eHybrid 204 sau 272 CP cu aproximativ 100 km de autonomie electrică) și chiar TDI (150 și 193 CP).

Volkswagen pregătește acum introducerea variantei alungite, care oferă până la 7 locuri. Nu se va mai numi Tiguan Allspace, ci Tayron, în timp ce pe piața din China a fost lansat sub numele de Tiguan L Pro.

În comparație cu Tiguan are ampatamentul mai mare cu 11 cm, ceea ce duce la o lungime totală crescută, de 4,73 metri. La bord și sub capotă nu vor fi mari diferențe. Inițial va fi lansat în varianta cu șapte locuri, iar mai târziu va exista și o variantă cu 5 locuri, pentru cei care caută un portbagaj mai mare.

După ce a fost lansat în China, Volkswagen Tayron este așteptat în Europa, unde va ajunge, cel mai probabil spre sfârșitul anului acesta sau chiar la începutul anului 2025. Producția pentru Bătrânul Continent va fi asigurată de fabrica istorică Volkswagen de la Wolfsburg.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!