Ford Puma facelift: mai sofisticat
08.02.2024
        
Distribuie acest articol!   

Ford a prezentat oficial informații referitoare la Puma facelift. Versiunea evoluată a bestseller-ului care este fabricat exclusiv în fabrica Ford Otosan de la Craiova mizează pe carte high-tech și se prezintă ca un crossover sofisticat.

Dacă la exterior schimbările nu sunt foarte ușor de recunoscut, interiorul a fost, practic, reinventat, grație ecranelor mari, interfeței intuitive și conectivității 5G.

Bordul impresionează cu ecranul tactil central pentru infotainment de 12,8 inchi și instrumentarul digital de 12 inchi. Acestora li se adaugă, opțional, un sistem audio B&O cu zece difuzoare, printre care un soundbar pe bord. Butoanele fizice au fost reduse la minimum.

Noul sistem multimedia SYNC 4 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi.

Motorizarea de 1,0 litru EcoBoost cu tehnologie Mild-Hybrid (la 48 volți) are trei versiuni de putere: 125 CP, 155 CP si 170 CP. Pentru versiunea de top, Ford Performance a dezvoltat noul Puma ST Powershift dotat standard cu o cutie de viteze automată cu șapte trepte cu schimbare rapidă, care este disponibilă și pentru alte variante Puma.

Grupurile optice au o semnătură luminoasă nouă, iar farurile dispun opțional de tehnologia Dynamic Matrix LED, care utilizează Predictive Dynamic Bending Light.

Clienții pot alege dintre versiunile Titanium, ST-Line și ST-Line X, fiecare cu stilul exterior personalizat.

Cu această ocazie Ford a anunțat oficial și versiunea Puma Gen-E, complet electrică. Aceasta va fi prezentată în cursul acestui an.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!