Noul Ford Fusion la Detroit, Mondeo in Europa
09.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul Ford Fusion, dezvaluit la Salonul de la Detroit, este versiunea nord-americana a noii generatii Mondeo, care isi va face intrarea pe piata europeana in 2013. Din punct de vedere estetic, modelul pastreaza numeroase elemente de la conceptul Evos.

Versiunea americana este disponibila cu motorizari pe benzina (4 clindri, doua versiuni EcoBoost si una atmosferica), hibrid si hibrid reincarcabil. Pentru Europa, gama va fi completata, bineinteles, cu versiuni diesel.

Clientii au de ales intre transmisia pe puntea fata sau cea integrala, cutie de viteze manuala in 6 trepte sau automata. De asemenea, este disponibil un sistem de oprire a motorului in timpul stationarii.

Ford anunta un consum mediu mai mic decat la vechea generatie. Iar noul Fusion Hybrid este mai economic decat modelele concurente Toyota Camry Hybrid si Hyundai Sonata Hybrid.

Noul sedan "midsize" de la Ford va fi disponibil cu o serie de dotari si tehnologii de top. Dintre acestea, retine atentia interfata MyFord Touch, care permite integrarea diferitor echipamente cu comanda vocala sau printr-o simpla atingere pe ecranul tactil.

Cum spuneam, Ford Fusion vine in Europa, sub numele Mondeo, abia in 2013, cu echipari si motorizari specifice acestei piete. Pana atunci, peste ocean va fi disponibil in trei versiuni de finisare, S , SE si Titanium.

Distribuie acest articol!