Bugatti Veyron Black Bess, penultima Legenda
16.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Seria Legende de la Bugatti continua cu penultima editie din cele sase programate, denumita Black Bess. Este un omagiu adus lui Type 18, un model foarte important in istoria Bugatti, de la care a preluat numele si aspectul exterior.

Construit in perioada antebelica, in doar sapte exemplare, Bugatti Type 18 era dotat cu un motor de 5,0 litri si 100 CP, capabil de performante nemaivazute pana atunci. Unul dintre exemplare a fost achizitionat de pionierul francez al aviatiei Roland Garros, care era un prieten apropiat al lui Ettore Bugatti.


Versiunea moderna se bazeaza pe de-acum celebra decapotabila Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, cu al sau agregat W16 de 8,0 litri si 1.200 CP. Personalizarea consta, printre altele, in aplicarea unor fete interioare de usi pictate manual cu scene infatisand istoricul Type 18 Black Bess, acompaniat de avionul lui Roland Garros. Caroseria este realizata integral din fibra de carbon, vopsita in negru si cu accente aurii. Unele mici elemente sunt chiar placate cu aur.

La fel ca in cazul celorlalte editii din seria Legende, Veyron Black Bess va fi realizat in doar trei exemplare, fiecare fiind scos la vanzare la pretul de 2,15 milioane de euro. Premiera mondiala este programata zilele acestea, la Salonul de la Beijing.

Distribuie acest articol!