O racheta de buzunar: Opel Adam Rocks S
03.07.2015
        
Distribuie acest articol!   

Orice numai dragut… sau incet nu: aceasta a fost pozitionarea marcii la prezentarea noului Adam Rocks S in cadrul Salonului Auto de la Amsterdam, din aceasta primavara. Acum, mini-crossover-ul cu ambitii sportive este gata sa sprinteze catre clienti. Adam Rocks S poate fi comandat la un pret incepand de la 18.395 euro (pret de vanzare recomandat cu TVA, in Romania).

La exterior, modelul Adam Rocks S cu lungimea de 3,75 metri reflecta sarmul sau puternic, masculin; sub capota, este prevazut cu un motor turbo puternic de 1,4 litri ce dezvolta o putere de 150 CP. La interior, noul membru ADAM impresioneaza prin gama extinsa de optiuni privind dotarile si posibilitatile de personalizare specifice gamei, inclusiv tehnologia infotainment IntelliLink, asigurand astfel un nivel remarcabil de divertisment si siguranta.

Preferati un Adam Rocks cu trasaturi puternice, acoperis din material textil SwingTop disponibil optional si scut de protectie, cu partile fata, laterale si spate distincte offroad sau un Adam S cu spoilerul de acoperis caracteristic, sistem de directie si sasiu performante cu o putere ridicata a motorului? Decizia este una foarte simpla acum, intrucat cele doua posibilitati pot fi combinate. Astfel, mini-crossover-ul sportiv Adam Rocks S ofera ce e mai bun din cele doua lumi.

Motorul ECOTEC de 150 CP impresioneaza prin cuplul de 220 Nm generat si viteza maxima atinsa de 210 km/h. Adam Rocks S accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 8,5 secunde. Cu toate acestea, dispune si de o elasticitate extraordinara, trecand de la 80 la 120 km/h in treapta a 5-a de viteza in doar 7,9 secunde. Puterea motorului este transmisa rotilor prin intermediul unei transmisii cu 6 rapoarte scurte. In ciuda abilitatilor sale sportive, modelul Adam Rocks are un consum de numai 5,9 litri de benzina/100 km in regim mixt (echivalentul unui nivel de emisii de 139 g de CO2/km).

Adam Rocks S se simte ca acasa pe drumurile din afara orasului, care ii scot in evidenta punctele forte. Sasiul dinamic de inalta performanta, care a fost coborat cu 15 mm in comparatie cu cel al modelului Adam Rocks, precum si sistemul de directie precis si rapid creeaza o placere unica in timpul conducerii, mai ales pe drumurile cu serpentine. Franele de inalta performanta si sistemul ESP care poate fi dezactivat ofera soferilor posibilitatea de a testa in siguranta limitele acestui atlet adevarat pe drumuri adecvate.

La fel ca si celelalte modele Adam, Adam Rocks S ofera sisteme de asistenta si dotari fara egal in acest segment. De exemplu, asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral este disponibil optional. Acesta utilizeaza senzorii cu ultrasunete pentru a avertiza soferul referitor la o coliziune iminenta la schimbarea benzii de rulare. In cazul in care gardienii electronici detecteaza un obiect ce poate cauza o coliziune, in oglinda exterioara de pe partea respectiva se aprinde un LED de avertizare. Asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral functioneaza la viteze cuprinse intre 11 si 140 km/h. Asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral este si o componenta a sistemului avansat de asistenta la parcare, disponibil pentru 580 de euro cu TVA, care ghideaza automat modelul Adam Rocks S intr-un loc de parcare corespunzator.

Distribuie acest articol!