Kia Sportage, la a patra generatie
30.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noul Sportage va fi prezentat in premiera peste putine zile, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Alaturi de noua Optima, cea de-a patra generatie a acestui SUV compact se numara printre noutatile majore aduse de constrctorul sud-coreean la IAA 2015.

Primele imagini oficiale dezvaluie un nou look, considerabil diferit fata de cel al generatiei precedente. O schimbare oarecum surprinzatoare, avand in vedere succesul acesteia din urma! Cei de la Kia explica schimbarea prin dorinta de a conferi mai multa robustete si un plus de dinamism, indiferent de unghiul din care noul Sportage este privit.

Chiar daca dimensiunile nu au fost anuntate oficial, din imagini se pare ca noul Sportage este ceva mai mare, inclusiv in privinta ampatamentului si, implicit, a spatiului interior. Privit din profil, plusul de dinamism este conferit de pavilionul plonjat si conturul in stil coupe al suprafetei vitrate.

Partea frontala adopta noul calandru “nas de tigru”, specific automobilelor Kia, faruri cu un design plonjat, dinamic, si spectaculoasele lumini de zi cu LED preluate de la cee’d GT. La spate, liniile orizontale moderne se imbina armonios cu grupurile optice inspirate de conceptul Provo, prezentat cu doi ani in urma.

Noul Sportage a fost conceput in centrul european de design al constructorului asiatic, studio situat la Frankfurt, in imediata vecinatate a compexului expozitional care gazduieste celebrul salon auto IAA. Asadar, iata inca un model Kia desenat in Germania si destinat in primul rand pietei europene!

Distribuie acest articol!