Land Rover Evoque, acum si cabrio!
10.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

La mai bine de trei ani dupa ce a prezentat un concept decapotabil al modelului Evoque, Land Rover transpune aceasta insolita idee intr-un produs de serie. Evoque cabriolet este derivat din versiunea in 3 usi, beneficiind de aceeasi caroserie, lansarea acestei variante de nisa fiind prevazuta pentru primavara lui 2016, in peste 170 de piete de pe intreg globul.

Este, fara indoiala, o premiera mondiala, pentru ca pana acum nimeni nu a mai indraznit sa „doteze”  un 4×4 compact cu un pavilion retractabil, pentru simplul motiv ca piata pentru un astfel de model nu pare a fi prea consistenta.

Land Rover Evoque cabriolet dispune de un soft top care se deschide in 18 secunde si se inchide in 21 de secunde, operatiuni ce pot fi efectuate si in mers, pana la o viteza de 48 km/ora. Depozitarea pavilionului nu afecteaza volumul portbagajului, care este de 251 litri. Totusi, dupa cum se poate vedea in imaginea alaturata, accesul la portbagaj nu este tocmai facil.

Securitatea pasagerilor in caz de rasturnare este asigurata de traditionalul arc din aluminiu, integrat in caroserie. La nevoie, acesta se armeaza in 90 de milisecunde.

Versiunea decapotabila inaugureaza un noul tochscreen de 10,2 inch, precum si un nou sistem de infotainment care permite conectarea la smartphone, conexiune wifi si 3G, precum si un sistem audio premium.

Motorizarea este asigurata de agregate pe benzina de 240 CP sau diesel de 150 sau 180 CP.

Ramane de vazut daca Evoque isi va continua povestea de succes si in versiune decapotabila, dupa ce s-a vandut in aproape 500.000 de exemplare in intreaga lume, de la premiera din 2010.

 

 

 

Distribuie acest articol!