Noul Mercedes SLC - revizuire majora pentru vechiul SLK
05.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pe final de an 2015, Mercedes a difuzat primele imagini si informatii cu noul sau model SLC. Sub acest nume nou si dupa o ampla operatiune de facelift se regaseste vechiul roadster compact SLK, ajuns la doua decenii de cariera.

Noua denumire il incadreaza in familia de modele reunite in jurul Clasei C, iar motorizarile sunt si ele de generatie noua. Versiunea de intrare este SLC 180, iar varful de lance este Mercedes-AMG SLC 43. Acesta din urma dispune de transmisia 9G-TRONIC, cuplata la un seducator V6 biturbo de 3,0 litri, 367 CP si 520 Nm.

Bordul cu un design revizuit, calandrul tip diamant disponibil in dotare standard, capota in forma de sgaeata si difuzorul spate negru sunt principalele elemente noi de design.

Pana la 40 km/ora, pavilionul retractabil poate fi actionat din mers, prin intermediul unui mecanism electro-hidraulic. Opacitatea pavilionului din sticla poate fi, de asemenea, reglata la comanda. Fiind vorba de un roadster, nu putea lipsi sistemul AIRSCARF – fluxul de aer cald in zona gatului.

Motorul, directia si transmisia pot fi setate printr-o simpla apasare de buton, intr-unul din modurile Comfort, Sport, Sport+, Eco sau Individual. Printre optionale se regasesc suspensia adaptiva AMG RIDE CONTROL si pachetul Dynamic Handling cu diferenial cu alunecare limitatã pe puntea posterioara.

La doar cateva zile dupa prezentarea oficiala, Mercedes a anuntat si o versiune cu un plus de eleganta a noului SLC, denumita Night Package. Disponibila pe toate versiunile, aceasta confera un plus de sportivitate, prin vopsirea in negru a unor elemente de design.

Distribuie acest articol!