Noul SUV Skoda Kodiaq - primele informatii oficiale
06.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Noul SUV de talie mare de la Skoda se va numi Kodiaq. Denumirea face referire la ursul Kodiak care traieste pe o insula omonima de langa coasta sudica a Alaskai; modul de scriere este derivat din limba bastinasilor – populatia Alutiiq. Noul  model Skoda din segmentul SUV va fi prezentat publicului in cea de-a doua jumatate a anului 2016.

Alaturi de o populatie de circa 14.000 de oameni, pe insula Kodiak – intr-un peisaj salbatic dar fascinant, localizat pe coasta sudica a Alaskai (57°N153°V) – traiesc si aproximativ 3.500 de ursi Kodiak. Populatia nativa Alutiiq denumeste ursul Taq uka ‘aq – litera "q" de la final fiind caracteristica numelor de animale. Prin includerea acestei litere in denumirea noului model SUV de mari dimensiuni, Skoda isi demonstreaza respectul fata de limba Alutiiq. in acelasi timp, litera "q" creeaza un nume deosebit pentru noul si originalul model Skoda.

Dimensiuni mari, putere si control asupra elementelor naturii – ursul omonim si modelul Skoda Kodiaq impartasesc aceleasi trasaturi. Noul SUV de la Skoda, cu o lungime de 4,70 metri, ofera spatiu confortabil pentru pana la sapte persoane si se comporta excelent atat pe drumuri nebatute, cat si pe asfalt. Puterea ascunsa a pradatorului poate fi observata in design-ul Skoda Kodiaq – liniile sale distinctive si pronuntate subliniaza dinamismul, robustetea si puterea protectoare.

O alta paralela intre ursul Kodiak si noua Skoda Kodiaq este spiritul de familie. Cu o statura de trei metri si cantarind in jur de 400 kg, masculii Kodiak fac parte dintre cele mai puternice specii de ursi. In contrast cu alte specii, ei sunt sociabili si traiesc in pace: isi formeaza grupuri asemanatoare unei familii, isi impartasesc experientele si se joaca impreuna. Unii ursi Kodiak chiar isi impart cele mai bune locuri de pescuit somon. Astfel, aceste animale inteligente dezvolta tehnici si trucuri Simply Clever” exact ca multe dintre solutiile de operare ale automobilelor Skoda.

Discover new grounds – acesta este motto-ul cu care producatorul auto ceh va lansa Skoda Kodiaq. Modelul marcheaza inceputul campaniei SUV a marcii si va atrage noi categorii de consumatori din segmentul SUV, segment care prezinta o crestere rapida. Skoda Kodiaq isi va sarbatori premiera in cea de-a doua jumatate a anului 2016, lansarea pe piata fiind planificata pentru inceputul anului 2017.

Distribuie acest articol!