Volkswagen Tiguan Allspace, in premiera europeana la Geneva
13.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a doua generatie Tiguan a fost lansata pe piata anul trecut. Acum Volkswagen adauga noua versiune Tiguan Allspace si prezinta modelul intr-o versiune optionala cu sapte locuri, in premiera sa europeana, in cadrul Salonului de la Geneva.

Cu un ampatament mai lung cu 109 mm si o lungime exterioara cu 215 mm mai mare, noul model ofera mai mult spatiu pentru bagaje, mai multi pasageri si mai multa flexibilitate. Astfel, Tiguan Allspace – cu liniile frontale, dorsale si laterale modificate – este o alternativa ideala pentru toti cei care pana acum erau nevoiti sa utilizeze o furgoneta datorita necesarului de spatiu.

Noul Tiguan Allspace are mai multe caracteristici standard decat vechiul Tiguan. Chiar si in versiunea de baza Trendline exista caracteristici suplimentare precum sine pentru acoperis (pe negru), sistemul media Composition Colour cu pachetul de conectivitate (interfete pentru telefon si USB), un volan multifunctional, rame trapezoidale, cu design sofisticat la orificiile de esapament, faruri de zi LED si podea cargo variabila. Un salt si mai mare in functionalitati il fac liniile de echipamente Comfortline (cu esapament operat electric, sine de acoperis argintii) si Highline (ca si Comfortline, plus faruri full-LED si sistem de pornire si incuiere fara cheie Keyless Access). In plus, noua versiune SUV se lanseaza cu un sistem de infotainment de noua generatie. Sistemul Discover Pro este primul din aceasta clasa care ofera comenzi gestuale.

Gama de performanta Tiguan Allspace incepe la 110 kW / 150 PS si ajunge pana la 176 kW / 240 PS. In aceleasi linii ca si Tiguan clasic, noul Tiguan Allspace lanseaza modelele cu tractiune pe rotile din fata si pe patru roti. Versiunile cu tractiune fata pot duce pana la 2.200 kg, in functie de versiunea de motor; pentru Tiguan Allspace cu tractiune pe patru roti, greutatea creste pana la 2.500 kg.

Distribuie acest articol!