Primele exemplare Skoda Scala au iesit de pe linia productie
22.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Noua compacta Skoda Scala inlocuieste, din februarie 2019, modelul Rapid, in gama constructorului ceh. Este un model cu o misiune importanta si care si-a facut deja debutul in productie, zilele acestea, primele unitati parasind benzile de montaj ale uzinei de la Mlada Boleslav.

Marca Skoda anunta cu mandrie fabricarea primelor exemplare Scala, cu care spera sa castige o parte importanta din piata pe ultra concurentialul segment al compactelor. Ca de obicei, fiabiliatea, tehnologiile moderne si pretul atractiv sunt atuurile Skoda in fata concurentei.

Designul, foarte sobru, se inspira din liniile conceptului Vision RS, prezentat anul trecut, la Salonul de la Paris. Motorizarea este asigurata de patru agregate, un diesel de 115 CP si trei pe benzina de 95, 115 si 150 CP. Cel mai putin puternic motor are o cutie de viteze in 5 trepte, iar celelalte vor fi livrate in combinatie cu o cutie manuala in 6 trepte sau cu una automata DSG cu 7 viteze.

Directorul firmei, Bernhard Maier, a declarat, cu ocazia lansarii in productie a noului model, ca „Skoda Scala are cele mai bune sanse de a redefini segmentul berlinelor compacte. Cu o platformaMQB-A0, masina exprima perfect ideea de discretie inteligenta”.

Scala va fi prezentata oficial peste putin timp, la Salonul de la Geneva. Se estimeaza un pret de pornire de circa 21.000 de euro.

Distribuie acest articol!