Acesta este noul BMW X6 (2020)
03.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

La doar cateva ore de la primul si singurul teaser, BMW a dezvaluit noua generatie a binecunoscutului sau SUV coupé X6. Produs la uzina americana de la Spartanburg (Carolina de Sud), nol model isi va face prima aparitie publica in septembrie, la Salonul de la Frankfurt, urmand sa fie comercializat incepand din decembrie 2019.

A treia generatie a acestui Sports Activity Coupé (SAC), cum il defineste BMW, nu este o surpriza, fiind dezvoltata pe principiul „evolutie, nu revolutie”. Firesc, pana la urma, avand in vedere succesul de care s-a bucurat pana acum. Totusi, din punct de vedere al tehnologiei incorprorate, noul X6 face un mare pas inainte.

A fost pastrata silueta generala binecunoscuta, a unui SUV coupé atletic. Profilul este puternic plonjat spre spate, cu luneta foarte inclinata. Designul este si el adus la zi, prin adoptarea celor mai noi coduri estetice ale marcii.

Partea frontala este dominata de proiectoarele preluate de la X5, cu o noua semnatura luminoasa, si de calandru mai impozant decat la vechea generatie si care optional poate fi si luminos. Parasocurile au fost si ele redesenate, iar semnatura luminoasa de la spate este preluata de la noua Serie 8.

In privinta motorizarilor, la momentul lansarii vor fi disponibile patru versiuni. Cele diesel sunt 6 cilindri de 3,0 litri si 265 CP pentru xDrive30d, respectiv de 400 CP pentru M50d. Pe benzina, oferta este formata din versiunea in 6 cilindri de 3,0 litri si 340 CP pentru xDrive40i si un V8 de 4,4 litri si 530 CP pentru M50i. In toate variantele, cutia de viteze automata Steptronic cu 8 rapoarte si tractiunea ingerala inteligenta xDrive intra in dotarea standard.

Interiorul, de asemenea, este inspirat in mare masura de la Seria 8. Portbagajul ofera un volum cuprins intre 580 si 1.525 litri.

Noul SUV coupé este bine garnisit la capitolul tehnologie, cu sisteme de pilotaj semi-autonom si un asistent personal inteligent.

Preturile avansate pentru Europa de Vest pleaca de la circa 80.000 de euro pentru versiunile de intrare in gama, xDrive30d si xDrive40i.

Distribuie acest articol!