Audi A3 a ajuns la cea de-a patra generație
04.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Audi și-a dorit să își apropie clienții tineri și așa a apărut A3, în anul 1996, dând naștere clasei compacte premium. A patra generație, lansată oficial acum, este în ton cu vremurile sale, digitalizată și conectată.

Cea mai nouă generație a compactei premium de la Ingolstand renunță la declinarea coupe și se lansează doar în varianta cu cinci uși, Sportback. Noul A3 preia tehnologii din segmentele auto superioare, de la sistemele de infotainment, la funcțiile de asistență a șoferului. Motorizările sunt TDI și TFSI.

Luminile de zi digitale Matrix LED sunt compuse din pixeli creați de segmentele LED ce desenează semnături luminoase aparte, pentru ca A3 să fie imediat recunoscut. Caracterul sportiv și sofisticat al designului marchează și interiorul, ce dispune de noi inserții decorative din aluminiu sau carbon, padele noi, mânere rafinate de deschidere a portierelor și panoul de instrumente cu finisaj negru lucios. Tapițeria realizată din sticle PET reciclate și finisată cu cusături contrastante este o premieră la Audi.

Bordul are în dotarea standard un display tactil de 10,1 inchi, integrat în centrul panoului de instrumente, ce recunoaște literele introduse manual, dă feedback acustic și poate fi controlat prin comenzi rostite în limbaj natural. Panoul de instrumente este, de asemenea, digital ca dotare standard și poate fi controlat prin intermediul volanului multifuncțional. Audi virtual cockpit oferă funcții adiționale, precum afișarea hărții de navigație pe o suprafață mare. Versiunea „plus” are diagonala de 12,3 inchi și permite trei layout-uri diferite, inclusiv o grafică specială, cu design sport. Display-ul head-up poate fi comandat ca dotare opțională.

Sistemul MMI are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment. Capacitatea acesteia de procesare este de trei ori mai mare decât a predecesorului și sistemul execută toate funcțiile de conectivitate, inclusiv de telefonie și serviciile Audi connect, la viteză LTE Advanced.

Noul A3 Sportback este conectat la smartphone prin intermediul aplicației myAudi, Apple CarPlay sau Android Auto, precum și folosind Audi phone box, ce conectează dispozitivul la antena mașinii și îl încarcă inductiv. Cheia Audi connect ce autorizează clientul să descuie și încuie mașina și să pornească motorul folosindu-și smartphone-ul Android, precum și Amazon Alexa vor intra în gama de dotări la scurt timp după lansarea modelului pe piață.

Noul Audi A3 Sportback va fi disponibil la lansare în Europa cu o gamă de trei motoare: un 1,5 TFSI de 150 CP și un 2,0 TDI de 116 CP sau 150 CP. Versiunile de motorizare de la startul producției vor fi combinate cu tracțiunea față. Cuplul va fi transmis de o transmisie manuală cu șase trepte sau de o transmisie automată S tronic cu șapte trepte, cu un selector ce are acum un design compact nou. Audi își va extinde treptat gama cu motoare adiționale, incluzând și sisteme de propulsie electrificate și tracțiunea quattro.

Noul A3 Sportback oferă mai mult spațiu și are un caracter mai funcțional, în condiții de dimensiuni exterioare compacte. La o lungime de 4,34 metri și o lățime de 1,82 metri fără oglinzi, compacta premium a crescut cu doar aproximativ 3 centimetri față de predecesor. Înălțimea de 1,43 metri și ampatamentul de 2,64 metri au rămas nemodificate. În funcție de poziția banchetei, portbagajul oferă un volum între 380 și 1.200 de litri, iar podeaua portbagajului poate fi fixată pe diferite înălțimi.

Sursa: comunicat de presă Audi / Porsche România

Distribuie acest articol!