Formula 1: Renault devine Alpine, din 2021
08.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Echipa de Formula 1 Renault își va schimba numele în Alpine, din sezonul 2021. Esteban Ocon și Fernando Alonso vor fi piloții de anul viitor, în timp ce Cyril Abiteboul, actualul șef al echipei, își va păstra toate funcțiile.

Grupul auto francez a făcut anunțul zilele trecute, cu ocazia Marelui Premiu de la Monza. Monopostul Alpine va fi echipat cu un motor hibrid Renault E-Tech. Echipa va renunța la culorile tradiționale Renault, galben-negru, urmând să adopte culorile Alpine, albastru-alb-roșu.

„Prin adoptarea numelui Alpine, din sezonul 2021, Grupul Renault a ales să pună culorile excelenței franceze în centrul F1. Recunoscut deja pentru recordurile și succesul său în anduranță și în raliuri, numele Alpine îndeplinește toate exigențele, prestigiul și performanța, cerute de Formula 1”, a precizat Renault într-un comunicat, adăugând că „pentru Alpine, aceasta reprezintă o etapă cheie pentru a accelera dezvoltarea mărcii”.

Pentru Luca de Meo, noul CEO Renault, acest angajament Alpine în F1 reprezintă o oportunitate de a avea mai multă vizibilitate și îi va permite să se impună ca o marcă puternică în domeniul vehiculelor de lux. „Trebuie să câștige duminica și să vândă lunea”, a rezumat președintele grupului francez.

Distribuie acest articol!