Noua competiție electrică Extreme E reunește nume mari, precum Hamilton, Rosberg, Loeb și Hispano Suiza
11.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Mobilitatea electrică începe să își facă simțită prezența și în motorsport. După binecunoscuta Formula E și viitorul campionat de turisme electrice E-TCR, acum iese la rampă Extreme E, o competiție care aruncă în arenă SUV-uri electrice.

Extreme E este un amestec de raliuri, rallycross și rallyraid, organizat pe trasee offroad. Creatorul Formulei E, omul de afaceri Alejandro Agag, se află la originea acestui campionat. Fost politician, Agag s-a consacrat curselor cu automobile ”curate”, pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu.

Prima cursă este prevăzută pentru martie anul acesta, dacă nu cumva o nouă criză sanitară ar putea anula totul în ultimul moment. Printre echipele înscrise se numără și X44, înființată de Lewis Hamilton și care îl are ca pilot pe celebrul Sebastien Loeb, cel mai titrat pilot din istoria WRC.

Alejandro Agag a reușit să atragă atenția unor nume mari, precum Nico Rosberg, un alt fan al electromobilității, și Lewis Hamilton. Britanicul și-a înființat deja propria echipă, sub culorile căreia va alerga, cum spuneam, Sebastien Loeb, alături de Cristina Gutierrez.

Toți competitorii vor utiliza aceleași baterii, furnizate de Williams Engineering, iar mașinile vor avea putere egală, de 550 CP. Iar apropo de nume celebre, pe lista participanților, la echipe, figurează și… Hispano Suiza!

Iată și calendarul primului sezon (2021) Extreme E:
20-21 martie: Arabia Saudită
29-30 mai: Senegal
28-29 august: Groenlanda/Danemarca
23-24 octombrie: Brazilia
11-12 decembrie: Argentina

Distribuie acest articol!