Formula 1: Red Bull va produce propriile motoare, pe baza tehnologiei preluate de la Honda
18.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Decizia motoristului Honda de a se retrage din Formula 1 i-a prins pe cei de la Red Bull oarecum pe picior greșit. În cele din urmă, soluția a venit tot de la Honda: Red Bull va produce propriile motoare, pe baza tehnologiei dezvoltate de constructorul nipon.


CITEȘTE MAI MULT:
Formula 1, 2024. Rezultate, calendar, echipe, piloți

Anunțul-șoc făcut de Honda, în 2020, i-a pus pe cei de la Red Bull și echipa satelit AlphaTauri în situația ingrată de a se vedea fără furnizor de motoare! Mercedes și Ferrari au refuzat să devină furnizori ai unui concurent direct, iar relația cu Renault era mult prea dificilă pentru a permite reluarea colaborării.

Cu perspectiva sumbră de a rămâne fără motoare din 2022, Red Bull a revenit la soluția Honda. Foarte importantă în acest sens a fost obținerea acordului unanim al echipelor, de a îngheța dezvoltarea motoarelor la sfârșitul sezonului 2021, până la introducerea unui nou regulament tehnic, în 2025.

Apoi, având certitudinea că motoarele vor fi aceleași în perioada 2022-2025, Red Bull a încheiat un acord cu Honda, care îi permite să preia operațiunile motoristului, la un cost mai mic. Și astfel, Red Bull va produce pe cont propriu motoarele, până la introducerea noilor reglementări tehnice, fără a fi nevoie și de investiții în dezvoltare.

Este o veste bună și pentru Formula 1, care s-ar fi văzut dintr-o dată fără două echipe, dacă Red Bull nu ar fi găsit o soluție rapidă. Cât despre noul ”motorist”, entitatea se va numi Red Bull Powertrains Limited și își va desfășura activitatea la sediul echipei, de la Milton Keynes.

Distribuie acest articol!