Formula 1 are un nou Safety Car: Aston Martin Vantage
08.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Intrarea celor de la Aston Martin cu propria echipă în Marele Circ este dublată de introducerea noilor mașini oficiale, care începând din sezonul 2021 vor fi furnizate de constructorul britanic.

Noul Safety Car va fi un Aston Martin Vantage special echipat în acest sens, în timp ce mașina medicală va fi un SUV Aston Martin DBX. Ambele vor fi vopsite în verdele reprezentativ pentru Aston Martin.

Puterea motorului twin-turbo V8 de 4,0 litri de pe noul Safety Car a fost mărită cu 25 CP, până la 535 CP, cu un cuplu maxim de 685 Nm, ceea ce asigură o accelerație 0-100 km/oră în circa 3,5 secunde. Mașina dispune de o serie de alte îmbunătățiri la capitolele aerodinamică și forță de apăsare, dar și la direcție și suspensie, pentru o prestație cât mai bună pe circuitele de F1.

Și la interior au fost operate o serie de modificări: structură de siguranță, scaune din fibră de carbon, centuri cu prinderi în cinci puncte, consolă centrală modificată pentru a integra comenzile speciale pentru comunicațiile radio și semnalele luminoase etc.

La volanul noului Safety Car se va afla Bernd Mayländer, pilotul oficial FIA care îndeplinește acest rol de mai bine de 20 de ani.

O frumoasă lovitură de imagine, așadar, pentru Aston Martin, având în vedere audiența imensă de care se bucură Formula 1, cea mai apreciată competiție automobilistică din lume.

Aston Martin va împărți această misiune cu Mercedes, care este furnizorul mașinilor oficiale din F1 de 25 de ani. Mercedes AMG va păstra în continuare jumătate din cele 23 de Grand Prix-uri din calendarul 2021 (probabil în 11 weekend-uri de cursă), pentru modelele sale GT R și C 63 S. Ambele vor avea un look revizuit, pe roșu, și vor fi pe pistă pentru prima oară pe 18 aprilie, la Imola. Aston Martin, care va începe sezonul în Bahrain, pe 28 martie, va avea libera alegere a curselor la care dorește să își vadă mașinile pe pistă.

Distribuie acest articol!