De vânzare: un exemplar Audi R18 TDI, modelul victorios la Le Mans în 2011, perfect funcțional!
15.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Dacă vă numărați printre împătimiții colecționari de automobile clasice și sunteți un fan al sporturilor cu motor, nu ar trebui să ratați această ocazie rarisimă: un exemplar Audi R18 TDI, celebrul model acoperit de glorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans, este scos la vânzare!

Monopostul despre care vorbim se află într-o perfectă stare de funcționare, după ce a fost complet restaurată în anul 2018. Este, practic, singurul exemplar Audi R18 TDI disponibil la vânzare.

Cei de la Art & Revs, care se ocupă de această vânzare, precizează că este vorba de șasiul utilizat pentru omologarea modelului și care a servit ca mașină de rezervă la diferite curse, în timpul sezonului 2011. Este anul în care, reamintim, acest model s-a impus la Le Mans, pilotat de Marcel Fässler, André Lotterer și Benoît Tréluyer (Audi Sport Team Joest).

Cei interesați de achiziție mai trebuie să știe că mașina poate rula oricând pe pistă, așa cum a făcut-o odinioară, animată de un propulsor V6 TDI (diesel) de 532 CP. Următoarea revizie majoră trebuie făcută peste 10.000 km și nu este o operațiune tocmai ieftină, având în vedere că vorbim despre un monopost capabil de performanțe de top.

Audi R18 TDI este un model cu o însemnătate majoră în istoria motorsportului mondial, contribuind la o impresionantă serie de victorii Audi în anduranță, înainte de scandalul Dieselgate. Iar modelul din 2011 a fost ultimul Audi de categorie LMP1, înainte de trecerea la hibrizi și apariția modelului Audi R18 e-tron quattro. Prin urmare, și întreținerea sa este mult mai simplă. Oricum, cel care va cumpăra acest exemplar va beneficia de asistența specializată a unui inginer trimis de Audi, la fiecare ieșire pe circuit!

Distribuie acest articol!