Bentley va participa la cursa de la Pikes Peak cu un monstru derivat din Continental GT3
13.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Bentley deține două recorduri în celebra cursă de viteză în coastă de la Pikes Peak, din SUA. Constructorul britanic va reveni anul acesta în Colorado cu cea mai extremă versiune produsă în istoria sa de 101 ani, derivată dintr-un model de serie: un Continental GT3 creat special pentru un nou record.

După recordurile stabilite la categoria SUV de serie (în 2018, cu un Bentayga W12) și automobil de serie (în 2019, cu un Continental GT), cel mai dinamic Bentley produs vreodată are ca obiectiv recordul de la categoria regină, Time Attack. Este vorba de un exemplar derivat din Continental GT3, care va lua startul la urcarea programată pe 27 iunie 2021 avându-l la volan pe neo-zeelandezul Rhys Millen, un nume cu greutate la ”Pikes Peak International Hill Climb”.

Mașina funcționează cu biocombustibil, fiind primul Bentley de curse care folosește un astfel de carburant. Constructorul derulează un amplu proiect în acest sens, având drept obiectiv oferirea pe scară largă a unui carburant sintetic, sustenabil.

În prezent sunt testate diferite amestecuri de carburant, scopul declarat fiind reducerea cu până la 85% a combustibililor fosili. Este un prim pas pe care Bentley îl face în cadrul unui ambițios program prin care își propune să obțină neutralitatea amprentei de carbon și să devină un producător sustenabil.

Revenind la Pikes Peak 2021, Bentley colaborează la acest proiect cu echipa britanică Fastr, precum și cu cei de la M-Sport și K-PAX Racing. Mașina va fi propulsată de un V8 de 4,0 litri turbo și dispune, după cum se poate vedea în galeria foto, de un kit aerodinamic radical.

Distribuie acest articol!