Mitsubishi relansează brandul Ralliart și revine în motorsport
16.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ralliart, brandul sub care Mitsubishi și-a desfășurat cândva activitatea în motorsport, revine la viață. Constructorul nipon a a confirmat că intenționează să revină în arena competițională.

La începutul anilor 80, legendarul pilot britanic Andrew Cowan a înființat o entitate dedicată activității Mitsubishi în competițiile automobilistice din Europa. În scurt timp, aceasta a primit denumirea Ralliart, iar mai apoi avea să trăiască nenumărate momente de glorie. Tommi Mäkinen, la volanul modelelor Lancer Evolution, în Mondialul de raliuri, sau Jutta Kleinschmidt, cu Pajero, singura femeie care s-a impus la Dakar, sunt doar două exemple în acest sens.

Însă în anul 2010, prin retragerea progresivă din activitatea competițională, Mitsubishi a oprit activitatea Ralliart, care în ultimii ani s-a rezumat la furnizarea de piese de schimb pentru anumite modele, cu precădere în Japonia.

Iată însă că, la 11 ani de la dispariția acestui brand, cel puțin din Europa, Ralliart este gata să revină! Zilele trecute, cu ocazia prezentării rezultatelor pe ultimul an financiar (cu pierderi, dar și cu mult optimism pentru anii care vin), Mitsubishi a anunțat oficial relansarea.

Rămân de aflat detaliile acestei reveniri, însă pentru fanii raliurilor, cu siguranță, aceasta este o veste cât se poate de bună!

Distribuie acest articol!