Vremea capricioasă a făcut jocurile, la Trofeul Râșnov
17.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

A doua rundă din acest an, în competiția internă de viteză în coastă, Trofeul Râșnov, a fost dată peste cap de ploaie. La start a fost un număr record de concurenți, 106, iar la final Călin Manițiu avea să își  treacă în cont prima victorie din carieră.

Duminică, după două manșe de recunoașteri, unde Ciovică și Ghinea au coborât ștacheta sub două minute, ploaia a dat peste cap planurile tuturor, iar conducerea cursei a activat articolul din regulament prin care a fost oferită o manșă suplimentară de recunoașteri pentru adaptarea pe suprafața umedă. Vremea a rămas capricioasă, iar manșele de concurs au fost o adevărată loterie.

Pe prima urcare oficială, Octavian Ciovică a fost cel mai rapid, cu 1:56,817, fiind urmat la numai 0,3 secunde de Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5). Revenit în campionat, Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo) a fost la numai 1,6 secunde.

Manșa a doua a început tot pe uscat, iar până la Mihai Leu, toți concurenții au urcat în condiții normale. Lucian Răduț, după un timp intermediar excelent, care îi dădea speranțe la victorie, a ieșit în decor și reluarea cursei a întârziat aproximativ 20 de minute. Timp în care a venit și ploaia.

Din acel moment a început loteria alegerii cauciucurilor, pierdută însă de majoritatea concurenților, astfel că podiumul final a arătat total neașteptat. Victoria manșei secunde i-a aparținut lui Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup) cu 2:03,032, însă marea victorie i-a revenit lui Călin Manițiu, care a fost doar al șaptelea în prima manșă. A fost o un succes în premieră pentru pilotul de pe Subaru Impreza, care a fost urmat pe podiumul final de Eduard Cozma (Audi R8 GT) și Dudu Șenchea (Mitsubishi Lancer Evo 8).

Octavian Ciovică a terminat doar al 9-lea la Trofeul Râșnov powered by Pro X, Alexandru Pițigoi pe 13, Emil Ghinea pe 16, iar Mihai Leu pe 19. Singurul dintre favoriți care a reușit să rămână în vârf a fost Costel Cășuneanu, pe Skoda Fabia R5. Acesta a încheiat la 4-lea la eveniment și pe primul la Categoria II, cea dedicată mașinilor de competiție. Clasarea de la Râșnov, , corobarată cu podiumul de la Cheile Grădiștei, l-a adus pe pilotul băcăuan pe primul loc la categorie, cu 43 de puncte, cu 6 peste Ciovică.

La Categoria I, cea unde concurează mașinile fără modificări, noul lider este Eduard Cozma, cu 36 de puncte, urmat de Dudu Șenchea și Mihai Leu, ambii cu câte 27 de puncte.

A treia etapă a sezonului va avea loc pe 5-6 iunie pe Transalpina.

Sursa: FRAS
Foto: RallyPhoto Hunters / Balázs Attila

Distribuie acest articol!