Raliul Maramureșului 2021: Simone Tempestini, învingător în duelul cu Bogdan Marișca
31.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

În weekend-ul trecut, Maramureșul a găzduit din nou o etapă din campionatul intern de raliuri. Detalii despre competiția desfășurată pe asfalt, în comunicatul de presă de mai jos.

După o pauză de 14 ani, Maramureșul a revenit pe scena raliurilor din România. Petrecut la exact o jumătate de secol după prima ediție a Raliului Castanilor, evenimentul a încins spiritele de-a lungul a două zile în care nu mai puțin de 75 de echipaje au luat cu asalt asfaltul impecabil al unor speciale de legendă precum Gutâiul dar și cel de la Copalnic, acolo unde organizatorii au inventat o probă minune despre care se va vorbi multă vreme de-acum înainte.

Bătălia pentru victorie s-a dat între Bogdan Marișca și Simone Tempestini, primul venind din ipostaza ultimului câștigător la Baia Mare, în 2007. Deși a câștigat cinci din cele 12 probe speciale, Bogdan a trebuit să se recunoască învins de colegul său de echipă, care s-a impus în restul de șapte probe speciale și a terminat învingător la 15 ani după succesul semnat de tatăl său tot aici, la Baia Mare. Ultima treaptă a podiumului de premiere a fost ocupată de perechea Sebastian Barbu – Bogdan Iancu.

Într-o organizare impecabilă din partea echipei XPO Racing, Raliul Maramureșului a beneficiat de susținerea autorităților locale, care au pus și ele umărul în materializarea acestei reușite. Cât despre numărul mare al spectatorilor, n-a fost altceva decât o dovadă în plus că dragostea maramureșenilor pentru raliuri a rămas neschimbată.

Podium – Raliul Maramureșului 2021: 1. Simone Tempestini – Sergiu Itu (Skoda Fabia R5), 2. Bogdan Marișca – Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), 3. Sebastian Barbu – Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2).

Sursa: raliulmaramuresului.ro
Credit foto: facebook.com/SimoneTempestiniRallyDriver

Distribuie acest articol!