La 21 de ani după celebrul V12 LMR, BMW își anunță revenirea în categoria regină din anduranță
11.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Se prefigurează un duel de zile mari în cea mai importantă categorie din competițiile de anduranță! După Audi și Porsche, iată că și BMW și-a anunțat întoarcerea în această întrecere.

La 21 de ani de la retragere, BMW Motorsport și-a confirmat revenirea, la categoria LMDh. Anunțul a fost făcut chiar de cel care coordonează activitatea sportivă a constructorului bavarez, Markus Flasch, cu o imagine a prototipului V12 LMR. O trimitere foarte inspirată la epoca în care vedetele anduranței erau Toyota GT One, Panoz sau Mercedes CLK GTR.

Deși a continuat să activeze în acest tip de competiții (actualmente cu un M8 GT3), BMW nu a mai avut implicare oficială în cea mai prestigioasă categorie, cea a prototipurilor. Acum a avut de ales între LMH (Le Mans Hypercar) și LMDh (Le Mans Daytona hybrid), acestea urmând să se ”întâlnească” la competițiile majore găzduite de Europa.

A fost preferată a doua, care, deși este mai restrictivă din punct de vedere al dezvoltării tehnice, este mai atractivă din perspectiva curselor (inclusiv în SUA) și mai presus de toate, este mai puțin costisitoare.

Așadar, începând din 2023, BMW se va duela în cadrul categoriei LMDh cu Audi, Porsche și probabil și alți constructori. Reamintim, Peugeot, Ferrari și Toyota au optat deja pentru categoria LMH.

Distribuie acest articol!