Tragedie într-o cursă de off road: pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața!
21.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Etapa desfășurată la finele săptămânii trecute, la Slănic Moldova, contând pentru campionatul național de off road, a fost marcată de un eveniment tragic. Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunțat decesul pilotului Adrian Cernea, fost campion național, după ce mașina sa a fost surprinsă de o viitură.

”Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme, moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape. (…) Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos”, se precizează în comunicatul FRAS.

Concursul de la Slănic Moldova s-a desfășurat în condiții meteo dificile, în acest sens fiind emise avertizări şi coduri de vreme rea şi instabilitate atmosferică. De altfel, în ziua de sâmbătă, când s-a produs accidentul, în judeţul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat referitor la această tragedie că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, având în vedere avertizările meteorologilor şi hidrologilor. ”Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidrometeorologică este una severă”, a declarat Bode, citat de HotNews.ro.

În prezent se derulează o anchetă pentru a se stabili împrejurările exacte ale accidentului. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Surse: FRAS, HotNews.ro
Foto: Facebook / FRAS

Distribuie acest articol!