Cupa Reșița 2021: Victorie pentru Silviu Dumitrescu
28.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

După patru etate disputate în competiția națională de viteză în coastă, avem tot atâția învingători. Cea mai recentă rundă s-a disputat la finele săptămânii trecute, pe Valea Domanului, la Reșița. Amănunte, în comunicatul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), de mai jos.

Silviu Dumitrescu a obținut primul succes în Campionatul Național de Viteză în Coastă după aproape doi ani de pauză. Nepotul legendarului Marin Dumitrescu s-a impus la Cupa Reșița și și-a luat revanșa pe traseul unde, în 2019, stabilea un nou record în recunoașteri, dar abandona în prima manșă de concurs.

Acesta a avut un forcing extraordinar în cele două urcări finale, după ce atât sâmbătă, cât și în manșele de recunoașteri de duminică, fotoliul de lider a fost ocupat de Alex Mirea. În prima manșă de concurs, Dumitrescu (Ossela PA 2000 EVO) a fost cronometrat cu 2:05,369. În 2019 și 2020, bucureșteanul a înregistrat recorduri în Valea Domanului, cel mai bun timp fiind de 2:03,705, anul trecut. Ulterior, în aceeași cursă, Emil Nestor stabilea însă borna finală: 2:01,850.

Mirea (Radical SR8 Evo) a urcat în prima manșă la 2,5 secunde întârziere față de Dumitrescu, iar Octavian Ciovică (Radical SR8) la 4,4 secunde. Chiar dacă în a doua manșă a fost mai lent cu aproape două secunde, cu un timp de 2:07,024, Silviu Dumitrescu a fost și de această dată pe primul loc, la o secundă în fața lui Mirea și cu aproape 3 mai rapid decât Ciovică.

Ultima victorie la categorie pentru Dumitrescu a fost în 2019, la Poiana Brașov. Anul trecut, a fost de două ori pe 2, la Râșnov și Baia Mare, și o dată pe 3, chiar la Reșița. În 2019, după succesul de pe drumul Poienii, a mai înregistrat trei podiumuri.

Cu succesul de pe Valea Domanului, Dumitrescu devine astfel al patrulea câștigător de etapă după tot atâtea runde disputate în 2021. Prima i-a aparținut lui Octavian Ciovică, a doua lui Călin Manițiu, iar a treia lui Alex Mirea.

În Top 10 timpi de la Reșița s-au mai clasat Radu Benea, Lyuben Kamenov, Emil Ghinea, Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Cosmin Gruba și Călin Manițiu.

Dacă Dumitrescu s-a impus la Categoria II, cea dedicată mașinilor de competiție, victoria de la Categoria I, acolo unde sunt repartizate mașinile fără modificări, i-a aparținut lui Mihai Leu, pe un Ferrari 458 Challenge. Acesta a fost urmat pe podiumul categoriei de Călin Manițiu și Ciprian Ciobotaru.

În urma etapei de la Reșița, liderii celor două categorii și-au consolidat pozițiile în clasament. Octavian Ciovică are 67 de puncte și are 12 lungimi în fața lui Costel Cășuneanu și cu 24 mai multe decât Silviu Dumitrescu. La Categoria I, Mihai Leu a strâns 77 de puncte, fiind urmat de Călin Manițiu (58) și Dudu Senchea (37).

La Grupa A, cel mai rapid pilot la Reșița a fost Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo 7), iar la N victoria i-a revenit lui Călin Manițiu (Subaru Impreza). Radu Benea (Mitsubishi Lancer Evo 8) a fost cu două zecimi mai rapid decât bulgarul Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo 7) și și-a adjudecat prima poziție la EC2 (H), acolo unde pe 3 a venit Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5). La Două Roți Motrice s-a impus clar Cosmin Gruba (VW Golf IV).

Mihail Alexandrescu s-a impus la Dacia Revival (Dacia 1310), în timp ce Marius Băltățeanu (Toyota Celica) a fost cel mai rapid dintre cei care au concurat la Istorice. La Juniori, Octavian Berci (Mercedes Benz 190 Evo) a fost pe primul loc la finalul Cupei Reșița.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă va avea loc în perioada 24-25 iulie, la Sinaia.

Sursa: FRAS

Distribuie acest articol!