Formula 1, Austria: Verstappen, din nou fără rival!
04.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Circuitul de la Spielberg a găzduit, la interval de doar o săptămână, o a doua cursă de Formula 1, de data aceasta contând ca Marele Premiu al Austriei. A fost o nouă oportunitate pentru cei de la Red Bull, de a puncta ”acasă”, în fața rivalilor de la Mercedes.

Max Verstappen (Red Bull) a obținut un nou pole-position, al patrulea din acest sezon și al treilea consecutiv. Al doilea pe grilă a fost Lando Norris (McLaren), urmat de celălalt pilot de la Red Bull, Sergio Perez. Cei de la Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, au ocupat, în această ordine, abia locurile 4 și 5 pe grila de start.

În timp ce Verstappen și-a păstrat supremația în cursă de la start la finish, celălalt pilot Red Bull, Sergio Perez, s-a văzut retrogradat până pe poziția a zecea, după ce a fost nevoit să iasă de pe pistă, în urma unui duel purtat roată la roată cu Norris, chiar în primele tururi. Duel în urma căruia Norris avea să fie penalizat cu 5 secunde!

Apropo de penalizări, la rândul său, Perez avea să fie și el penalizat mai apoi cu 5 secunde, ba chiar în două rânduri, în urma duelului cu Leclerc!

În ceea ce îl privește pe Hamilton, britanicul a trecut de Norris abia în turul 20, însă nu a putut recupera avansul lui Verstappen, mai ales după ce mașina sa a suferit ușoare avarii la elementele de aerodinamică din stânga spate. Spre final, britanicul a fost depășit de Bottas și mai apoi de Norris, ieșind definitiv din lupta pentru un loc pe podium.

Astfel, Max Verstappen și-a trecut în cont cea de-a șasea victorie din acest sezon și își consolidează poziția de lider la piloți, în timp ce Red Bull, cu cinci victorii consecutive, conduce în ierarhia constructorilor.

În ciuda unei evoluții destul de șterse, al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas, a terminat pe locul secund în Marele Premiu al Austriei. Podiumul a fost completat de Lando Norris, rezultat care confirmă poziționarea McLaren printre cele mai performante team-uri din competiție.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 182 p., 2. Lewis Hamilton 150 p., 3. Sergio Perez 104 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 286 p., 2. Mercedes 242 p., 3. McLaren Mercedes 141 p.

Următoarea cursă se va disputa pe 18 iulie, în Marea Britanie, pe circuitul Silverstone.

Distribuie acest articol!