WRC: Victorie istorică pentru Kalle Rovanpera, în Estonia
19.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Finlandezul Kalle Rovanpera a intrat în istoria Campionatului Mondial de Raliuri, devenind cel mai tânăr câștigător al unei runde WRC. La 20 de ani, el s-a impus, la finele săptămânii trecute, la volanul unei Toyota Yaris WRC, în Raliul Estoniei.

Rovanpera a corectat cu mai bine de doi ani recordul stabilit în 2008, de compatriotul său Jari-Matti Latvala. El a condus ostilitățile de-a lungul celor patru zile de întrecere, cu 24 de probe speciale pe macadam, în cadrul celei de-a șaptea etape din WRC 2021.

A rezistat cu brio în fața atacurilor lui Craig Breen (Hyundai i20 WRC), iar la final s-a impus cu un avans de 59,9 secunde în fața irlandezului. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) a terminat al treilea, la 12,5 secunde în spatele lui Breen.

În dimineața ultimei zile, șansele belgianului la a doua poziție pe podium au fost spulberate în urma unei penalizări cu zece secunde, după un pontaj întârziat din cauza problemelor tehnice.

Liderul campionatului, Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) a terminat la 11,6 secunde de podium, asigurându-și câteva puncte prețioase în lupta pentru titlu.

Următoarea rundă a Mondialului de raliuri este programată în Belgia, pe 13-15 august: Renties Ypres Rally Belgium, pe asfalt.

Classement piloți: 1. S. Ogier 148 p., 2. E. Evans 111 p., 3. T. Neuville 96 p.
Clasament echipe:  1. Toyota Gazoo 315 p., 2. Hyundai Shell Mobis 256 p, 3. M-Sport Ford 125 p.

Distribuie acest articol!