Formula 1, Turcia: Bottas, la prima sa victorie din 2021
10.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Înainte de Marele Premiul al Turciei, runda cu numărul 16 din cele 22 ale Campionatului Mondial de Formula 1, ediția 2021, Lewis Hamilton (Mercedes) avea un avans de doar două puncte faţă de principalul său rival, Max Verstappen (Red Bull).

Runda din Turcia a adus cu ea o nouă rocadă la vârf, Verstappen având acum un avantaj de 6 puncte față de Hamilton. Duelul dintre cei doi este însă departe de a fi tranșat!

După ce Verstappen a fost retrogradat în spatele grilei, la precedenta cursă, cea din Rusia (penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon), acum a fost rândul lui Hamilton să fie penalizat cu 10 locuri pe grila de start, din cauza unei schimbări neautorizate a motorului.

În calificări, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, însă în cursă a plecat abia de pe locul 11. Astfel, din pole-position a plecat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), urmat, în acestă ordine, de Verstappen, Charles Leclerc (Ferrari) şi Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Cursa a început pe pistă umedă, cu Bottas în frunte, secondat de Verstappen, și cu Hamilton încercând să recupereze handicapul celor zece poziții de la start.

La capătul unui parcurs de regularitate, Bottas a bifat prima sa victorie din 2021, în timp ce Hamilton nu a reușit mai mult de locul 5. Podiumul a fost completat de piloții Red Bull, cu Verstappen pe treapta a doua.

Clasament general piloți: 1. Max Verstappen 262,5 p., 2. Lewis Hamilton 256,5 p., 3. Valtteri Bottas 177 p.

Clasament general constructori: 1. Mercedes 433,5 p.,  2. Red Bull Racing Honda 397,5 p., 3. McLaren Mercedes 240 p.

Următoarea cursă se dispută pe 24 octombrie, în Statele Unite, la Austin.

Distribuie acest articol!