Schimbare la vârful Grupului Volkswagen: Herbert Diess va fi înlocuit cu Oliver Blume
25.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen a decis să îl numească pe Oliver Blume (54 de ani) în funcția de președinte al Consiliului de management, în locul lui Herbert Diess (63 de ani).

Schimbarea, decisă săptămâna trecută, se va produce la 1 septembrie 2022.

Funcția de președinte al Consiliului de management este echivalentă cu cea de director general (CEO). Diess fusese numit în această funcție executivă în aprilie 2018.

El a venit la Volkswagen în anul 2015. Anterior a activat la BMW, în diverse funcții de conducere.

Lui Herbert Diess i se datorează, în mare măsură, orientarea Grupului Volkswagen spre mobilitatea electrică, după ce imaginea gigantului german a avut mult de suferit de pe urma scandalului Dieselgate.

Herbert Diess
Herbert Diess

„Domnul Diess și-a demonstrat, într-un mod impresionant, viteza și consecvența de a derula procese de transformare de anvergură. Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat și o strategie fundamental nouă”.

Hans Dieter Pötsch, președintele Consiliului de supraveghere al Grupului Volkswagen

Născut la Braunschweig, Oliver Blume s-a alăturat grupului Volkswagen în 1994 și, de atunci, a ocupat funcții de conducere pentru mărcile AUDI, SEAT, Volkswagen și Porsche. El este Președintele Consiliului de Administrație al Porsche din 2015 și membru al Consiliului de Administrație al Grupului din 2018.

Oliver Blume

„Oliver Blume și-a dovedit abilitățile operaționale și strategice în diferite poziții din cadrul grupului și în mai multe mărci și a condus Porsche AG din punct de vedere financiar, tehnologic și cultural cu mare succes timp de șapte ani consecutiv. Din punctul de vedere al Consiliului de supraveghere, el este acum persoana potrivită pentru a conduce grupul și pentru a-și spori în continuare concentrarea către clienți și poziționarea mărcilor și produselor sale.”

Hans Dieter Pötsch, președintele Consiliului de supraveghere al Grupului Volkswagen

Distribuie acest articol!