Aston Martin DBS Superleggera Concorde (2019). Inspirație supersonică
08.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Această serie specială, limitată la doar zece exemplare, a fost creată pentru a celebra împlinirea a 50 de ani de la primul zbor al celui mai cunoscut avion supersonic de linie, celebrul Concorde. Prezentarea oficială a avut loc în 2019, iar producția primului exemplat s-a finalizat un an mai târziu.

Are la bază un DBS Superleggera cu motor V12 twin-turbo de 5,2 litri, 725 CP și 900 Nm (accelerație 0-100 km/h în 3,4 secunde și viteză maximă de 340 km/h).

Aston Martin DBS Superleggera Concorde se alătură altor modele din exclusivista colecție Aston Martin Wings Series, precum Vanquish S Red Arrows Edition, Vantage Blades Edition sau V12 Vantage S Spitfire 80, toate inspirate din lumea aviației.

Personalizarea cu tentă aeronautică include un număr de identificare specific avioanelor, logo-ul Concorde brodat pe scaune și diverse elemente vopsite în culorile steagului britanic.

Viteza și altitudinea maximă la care putea zbura un Concorde sunt inscripționate pe parasolar, iar padelele de la volan sunt confecționate din materialul folosit la palele motorului de la Concurde.

O parte din încasările realizate din vânzarea seriei Concorde au fost donate organizației non-profit Air League Trust, care oferă lecții de zbor copiilor defavorizați și le oferă sprijin pentru a lucra în inginerie.

Distribuie acest articol!